woensdag 4 mei 2011

Haaaaaaamsteren!

Gisteren werd onze jongste twaalf jaar en dat betekende dus het aanschaffen van een verjaarscadeau. Op haar verlanglijstje stond als eerste vermeld een cavia! En als ze die niet zou krijgen dan zou haar leven verwoest zijn. (en letterlijk stond erachter SIRIUES ..geen typfout).
Cavia's en ik gaan niet samen. Zal wel te maken hebben met het knuffelgehalte van die mislukte Guinese Varkentjes. Maar ik heb het niet op ze!. Zenuwachtige kriebelmiepjes zijn het die bij het minste of geringste gedoe gaan piepen, poepen en plassen.
Maar het is voor de opvoeding van Gioya wel goed om de verantwoording te hebben over een levend wezentje. En dus gingen we gisteren naar de Boerenbond. Om daar eens te kijken naar een of ander knaagachtig wriemelend iets. Inclusief kooi en toebehoor leek ons dat een gepast cadeau. Daar aangekomen zagen we punkcavia's (och wat lief, die wordt het...neeeee!) Knijntjes met hangoren (ooooeeee poepig..die dan?? Neeeee!) En uiteindelijk dan een witte Goudhamster ( Hoe dat kan ben ik nog aan het uitvogelen, dat goud heb ik nog niet gevonden en voor mij is het een mislukte rat zonder staart) Maar goed, dat was het compromis. Een hamster, klein genoeg voor de kooi, stil genoeg en zonder veel gedoe te houden en last but not least. redelijk hufterproof. Aangezien de levensverwachting van deze beestje max 3 jaar is, had ik ook zelf wel het idee dat we dit als familie van 6 personen met 2 katten en veel aanlopers, er nog wel bij konden hebben. Het witte beestje werd voortvarend uit de kooi geplukt en beet de medewerker in de hand. (jesses nu al dacht ik nog!)  Deze volleerde dierenvriend liet het beestje dan ook acuut uit zijn klauwen vallen, en witte mislukte rat maakte zijn eerste vliegreis ever. Namelijk anderhalve meter recht omlaag op de voeten van de dierenmenner. Hij vinger in de mond, Wit ding op de grond in shock. Nu blijken ze dat makkelijk te kunnen hebben, volgens hem! Maar mijn geloof in hem was enigszins geschonden na deze toch wel erg woeste aanval op mijn toch al niet zo overtuigde hamsterinstelling!
Nadat de handleiding was uitgelegd aan dochterlief (wat moet je doen qua verzorging wat kan wel en wat kan niet...moet ik deze man nog serieus nemen??) wilde ik van mijn jongste telg een zwart op wit verklaring van de volgende feiten.
1. de verzorging van naamloze hamster ligt bij haar.
2. Er is geen enkele reden om de verzorging niet te doen plaatsvinden.
3. Een keer in de week dient het hamsterhuis te worden gekuist.
Nadat ze had beloofd dit echt te doen en ook heel goed te doen, werd het beest in de kooi gedaan, en knaagde direct een zuignapje door (pfff) en kooi en inhoud en bijhorende zooi werden betaald en gingen mee naar huis.
De naam van het witte monster was een ander probleem. Hoe noem je een mislukte rat. Mijn oudste dochter heeft het vaak over geniale shit en dus was de afkorting GS een optie. Ik vond Juup wel een leuke naam, en Gioya zelf kwam met de naam Dodo, vanwege de dappere vliegactie in de winkel. So Dodo it is.. Dodo loopt over handen, rent zich suf in het rad, slaapt zich helemaal onnozel en is best wel lief. Hier een foto van het onderwerp van dit verhaal!!
Dus in Huize Weltevree gaat alle aandacht uit naar een kleine mislukte witte rat zonder staart die eigenlijk een goudhamster is die niet goud is maar wel lief.
Pfff het is me toch wat!!

2 opmerkingen:

  1. Het is een bijter, dat verklaard de handschoen hahaha. Mooi verhaal, ik heb het ook niet op dit soort knaagbeesten, prima voer voor de katten zeg ik altijd :P Ben blij met onze twee jeweetwelkaters en daarmee is de veestapel wel compleet!

    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaa zo dacht ik er ook over, maar inmiddels is Dodo tot rust gekomen en heeft ontdekt dat mijn Boobies een perfecte verstopplaats zijn. En als ik "ut"dan vast hou zittie binnen no time daar een tukje te maken. Is wel lief dan. Katten zijn erg bang voor he, of liever gezegd de indrukwekkende kooi!

    BeantwoordenVerwijderen