zaterdag 11 juni 2011

Groenvoer......!!

Een verantwoord dieet hoort er tegenwoordig bij. Je kunt geen tijdschrift openslaan , website openen of het schreeuwt je tegemoet. Groenten moet. Groenten doen je goed.

Ik ben het er mee eens, helemaal mee eens want vitamines en mineralen, sporenelementen en vezels zijn goed voor je body. Maar tegenwoordig moet je wel heel goed uitkijken wat je eet. Neem nou die rode bietenspruiten. Het is decomateriaal om een bord er mooier te laten uitzien hoorde ik op tv. Een Minister scheen er haar licht nog eens over en vertelde de natie: "Niet eten die deco, netjes laten liggen." Je zo ben ik dus niet opgevoed. Wat er op je bord ligt eet je op, dat was het credo vroeger thuis.
Maar ik denk nog wel even drie keer na, voor ik in een restaurant de volgende keer een kunstig gesneden radijsje, of in spiraal gesneden komkommer, rode bietenspruitjes, tauge of andere vormen van decoratie in mijn mond stop.
Je zou zo maar een bacterie cadeau kunnen krijgen waar je niet om gevraagd hebt. Ik moet ook zeggen dat ik me vaker afvraag hoe het met de hygiene in een restaurant is gesteld. Daar waar ik kom wil ik altijd wel graag de keuken kunnen vertrouwen. En juist om dat vertrouwen gaat het hem nou net. Ik zit niet te wachten op Ehec en mijn familie ook niet. Maar aan de andere kant nooit meer uit eten is ook geen optie, zoals geen groenten eten ook niet kan.
Ik hou van groenvoer, ben echt een knijn bij tijd en wijle...maar wel thuis. Lekker verse tomatensalade, komkommers in een zoetzure dressing, sla alle soorten en kleuren, noem maar op... Heerrrrrrlijk. Maar vandaag in de supermarkt betrapte ik mezelf erop dat ik bij de groenteafdeling, alle landen van herkomst aan het checken was. Spanje?? doe maar niet. Duitsland??  No go! Tauge in het bamipakket ..effe niet! Dus alle negatieve publiciteit heeft toch wel invloed op me gehad. Ik waste altijd alle groenten behalve die voorverpakte sla en dergelijke. Maar momenteel was ik alles. Alle groenten worden onder de stromende kraan boenen, met veel water..blijkt dat geen ene moer te baten. Koken die handel..minstens een minuut op 80 graden. Dag komkommer en hallo kwamkwammer (verleden tijd van komkommer), sla-derrie ipv van knapperige blaadjes. Dat gaat het dus ook niet worden.
Zo langzamerhand denk ik dat we een beetje aan het doordraaien zijn. Vroeger at ik wortelen van het veld, bespoten met varkensmest, at ik rauwe erwten onder het doppen, speelden we op de plaatselijke vuilnisbelt, waar toen ook nog een open riool op uit kwam. Ik ben er naar mijn weten nooit ziek van geweest. Het ligt dan aan je immuunsysteem, zei mijn moeder altijd. Vies worden moet, daar wordt je sterk van. Groenten met zand...eten want zand schuurt de maag..!!! En ziek worden is okee, daar wordt je sterker van. If it doesn't kill you it makes you stronger! Of ligt het aan het feit dat de wereld zichzelf ziek heeft gemaakt door alle ziektes te willen uitbannen. Ben geneigd het laatste wel degelijk te geloven. Jammer we maken onszelf dus ziek door niet ziek te willen zijn. Strakke actie mensheid!!

Ik ga denkelijk toch maar over op het vitaminearme dieet van mijn goede vriend DoktahD (Baron van Beauluna). Hij zweert bij de Bamischijfvanvijf., En binnenkort komt zijn boek uit. Verantwoord en veilig  frituren (EHEC-vrij). Effe erbijzeggend dat dit een grapje is voordat de Warenautoriteit mij en hem op de vingers komt tikken.
Vanavond eten wij in ieder geval alles uit de Bamischifvanvijf. En de rode bietenspruitjes????? Laten liggen hoor.
 Blijken dus meer mensen dit geniale idee te hebben. Waaah

1 opmerking:

  1. Zeer vereerd! Lang leve de trending topics #bamischijfvanvijf #fitforfrituur #vitaminearmdieet en #fatforfree :-)

    Dirk Hartman - Baron van Beauluna

    BeantwoordenVerwijderen