dinsdag 22 februari 2011

Chocolademelk!

Het kan verkeren in het leven, zo zit je tot aan je nek in de voorbereidingen voor een bonte Revue (die overigens een geweldig succes was) en zo probeer je een van afstammelingen duidelijk te maken waarom nee..ook echt nee is. Nein, non, nicht, no, njet en alle mij bekende vervoegingen van het woord nee passeren de revue. Maar mijn nee is net zo goed als mij ja. Tenminste dat roep ik dan altijd.
Mijn dochter is echter van mening dat het woordje nee is uitgevonden door gefrustreerde ouders die gewoon geen zin hebben om uit te leggen wat dat nee nou betekent.
Na dat ik nog humoristisch heb geprobeerd te vragen welk gedeelte van het woord nee ze nou niet begreep, wordt door haar het zware geschut ingezet.
De levensvraag, de quintessence van het leven, de kern van haar bestaan. "Waarom ik nou altijd nee zeg tegen haar en nooit tegen de anderen."
Welgeteld denk ik dat ik zo een 20 tot 30 keer per dag nee zeg tegen diverse afstammelingen. Echter dat ontgaat haar blijkbaar, aangezien de nee's die ik tegen de anderen verkoop voor haar verder geen consequenties hebben.

De vraag of ze net voor het eten een beker chocomel mag, wordt dan ook door mij beantwoord met een ferm NEE. Waarop madame antwoord dat ze niet anders verwacht had, aangezien ze de jongste is..en toch echt nooit iets mag...ook geen glas chocomel net voor het eten. Maar WAAROM dan niet??? is de volgende aanslag op mijn momenteel enigszins aangeslagen geduld. Ik leg dus ten overvloede voor de tigste keer uit dat chocomel teveel energie bevat om net voor het eten even naar binnen te schudden en dat ze dan wel eens geen honger kan hebben.
Daarop zet madammeke haar handen als een volleerde dramaqueen in haar zij en zegt: :"Maar dat is verder geen probleem dat scheelt weer een hoop inkopen op de lange termijn. Ik  hoor je elke week zeggen hoeveel het allemaal wel niet kost om een gezin te voeden. Dit is toch veel goedkoper. Mama mag het pleaaaaaseee??"
Ik sta paf, ben tot in mijn ziel geraakt, weet er geen woorden meer voor en schiet volkomen onpedagogisch enorm in een bulderlach.
De Lovely Lady vat dit op als een giga belediging en stampt naar de klapdeur, gooit die open en roept;
"Weet je wel dat ik dit kan melden bij de afdeling kindermishandeling." Pff een nieuwe golf lachkriebels overvalt me. Ik rol nog net niet van de stoel.
De deur valt dicht achter een woedende 11-jarige en al schreeuwend gaat men naar boven, onder het roepen van diverse niet voor herhaling vatbare woorden.
Ik leg me erbij neer dat deze momenten eigenlijk goud waard zijn. Onze kinderen zijn opgevoed om zelfstandige weldenkende wereldburgertjes te worden. En deze dame heeft laten zien dat ze kan debateren.

De chocomel heeft ze niet gehad, die stond nog steeds in de koeling vanmiddag. En stom stom stom, die is dus net weer het onderwerp van discussie geworden. Het is nu 17.47u en zojuist kwam ze vragen of ze en glaasje chocomel mocht.
Ik neem aan dat jullie snappen dat dat niet mocht.

1 opmerking:

  1. Hahahaha, wij moeders hebben dagelijks te maken met deze debatten. Gek genoeg haal ik net genoeg chocomel in huis voor het weekend en daarna is het gewoon melk, limo of een sapje. Scheelt enorm in het onderhandelen, wat er niet is kan ook niet gevraagd worden hihi

    Succes met tante Betje, wordt al echt een tiener he? XXX

    BeantwoordenVerwijderen